Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa gospodarska

25 dag fasoli (mo??e byÄ? kolorowa),
15 dag mÄ?ki,
6 dag s??oniny,
60 dag ziemniak??w,
25 dag w??oszczyzny,
cebula,
s??l,
czosnek,
ziele angielskie,
naÄ? pietruszki
FasolÄ? ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci w tej samej wodzie, w kt??rej siÄ? moczy??o. UgotowaÄ? wywar z rozdrobnionych warzyw, razem z pokrajanymi w koskÄ? ziemniakami, a nastÄ?pnie zasypaÄ? zacierkÄ?, po??Ä?czyÄ? z ugotowanÄ? fasolÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? pokrajanÄ? w kostkÄ? s??oninÄ?, przesma??onÄ? z cebulÄ?, czosnek i pozosta??e przyprawy. WsypaÄ? posiekanÄ? naÄ? pietruszki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design