Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z zielonego groszku - krem

40 dag groszku zielonego ??wie??ego lub konserwowego,
5 szklanek wywaru z warzyw,
??y??ka mas??a,
1,5 ??y??ki mÄ?ki,
1/2 szklanki ??mietanki,
2/3 szklanki mleka,
cukier,
pÄ?czek kopru,
s??l,
2 ??????tka
Groszek ugotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody z dodatkiem mas??a i przetrzeÄ? przez sito. MiazgÄ? rozprowadziÄ? wywarem z w??oszczyzny i zagotowaÄ?. SporzÄ?dziÄ? podprawÄ? z mÄ?ki i mleka, wlaÄ? do zupy, powt??rnie zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku. Na koniec dodaÄ? ??????tka rozmieszane ze ??mietanÄ? i posiekany koper. PodawaÄ? w fili??ankach z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design