Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa kalafiorowa zabielana

75 dag kalafior??w,
5 szklanek wywaru z w??oszczyzny,
??y??ka t??uszczu,
1,5 szklanki mleka,
2/3 szklanki ??mietany,
2 ??y??ki mÄ?ki,
s??l,
pÄ?czek kopru
Kalafiory oczy??ciÄ? i pokrajaÄ? w drobne kawa??ki; ugotowaÄ?, nastÄ?pnie dodaÄ? do wywaru z w??oszczyzny. Z mleka i mÄ?ki sporzÄ?dziÄ? podprawÄ?, wlaÄ? do zupy, zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku, dodaÄ? ??mietanÄ? i posiekany koper. PodawaÄ? z grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design