Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kapu??niak rumiany

60 dag kapusty bia??ej lub w??oskiej,
20 dag warzyw (marchew, pietruszka, seler), cebula,
2 dag grzyb??w suszonych,
szklanka kwasu na ??ur,
2 ??y??ki t??uszczu (s??onina),
2,5 ??y??ki mÄ?ki,
s??l,
cukier,
zÄ?bek czosnku,
papryka sproszkowana,
ziele angielskie,
naÄ? pietruszki
OczyszczonÄ? kapustÄ? drobno pokrajaÄ?, ugotowaÄ?, odcedziÄ?, wywar dodaÄ? do zupy. CebulÄ? przesma??yÄ? na czÄ???ci t??uszczu. Warzywa obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ? i ugotowaÄ? w dw??ch litrach wody, dodajÄ?c grzyby. Gdy bÄ?dÄ? miÄ?kkie, dodaÄ? kapustÄ?, zakwasiÄ? ??urem lub poszatkowanymi jab??kami, zagotowaÄ? i dodaÄ? rumianÄ? zasma??kÄ?. ZupÄ? przyprawiÄ?, dodaÄ? roztarty czosnek, posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design