PÄ?czek kopru,
7 szklanek wywaru z w??oszczyzny,
szklanka mleka,
p???? szklanki ??mietany,
3 ??y??ki mÄ?ki,
2 ??y??ki mas??a,
s??l,
2 ??????tka |
Koper drobno posiekaÄ? nierdzewnym no??em. CzÄ???Ä? kopru przesma??yÄ? na ??y??ce mas??a, a?? do zabarwienia go na zielono. Do reszty mas??a dodaÄ? mÄ?kÄ?, lekko zasma??yÄ? i rozprowadziÄ? wywarem razem z mlekiem. ZupÄ? zagotowaÄ?, podprawiÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z ??????tkami, przyprawiÄ? do smaku i dodaÄ? pozosta??y koper. PodawaÄ? z ry??em, grzankami, ??azankami, makaronem domowym itp.
|