Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Krupnik wiosenny

30 dag warzyw (marchew, pietruszka, seler, por),
15 dag kaszy jÄ?czmiennej,
cebula,
s??l,
przyprawa do zup,
naÄ? pietruszki i koper,
50 dag ziemniak??w,
??y??ka mas??a
Warzywa umyÄ?, obraÄ?, op??ukaÄ?, zalaÄ? dwoma litrami wrzÄ?cej wody i ugotowaÄ?. Gdy zmiÄ?knÄ?, wyjÄ?Ä? warzywa, wywar zasypaÄ? kaszÄ? i powoli gotowaÄ? pod przykryciem. Gdy kasza zmiÄ?knie, dodaÄ? pokrajane warzywa oraz pokrajane w kostkÄ? i sparzone ziemniaki. Ugotowany krupnik przyprawiÄ? do smaku posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki i koprem. DodaÄ? surowe mas??o.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design