Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa og??rkowa zabielana

Marchew,
pietruszka,
75 dag ziemniak??w,
30 dag og??rk??w kwaszonych,
??y??ka t??uszczu,
szklanka ??mietany,
szklanka kwasu og??rkowego,
2 ??y??ki mÄ?ki,
pÄ?czek kopru,
cukier,
s??l
Warzywa obraÄ?, pokrajaÄ? w paski, zalaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ? (1,5 litra), ugotowaÄ?. Gdy zmiÄ?knÄ?, dodaÄ? obrane i pokrajane ziemniaki, ugotowaÄ?. Og??rki obraÄ?, drobno pokrajaÄ? i dusiÄ? do miÄ?kko??ci. NastÄ?pnie po??Ä?czyÄ? z wywarem, dolaÄ? odpowiedniÄ? ilo??Ä? kwasu og??rkowego i zagotowaÄ?. ZupÄ? podprawiÄ? mÄ?kÄ? i ??mietanÄ?, posypaÄ? posiekanym koprem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design