1 kg ziemniak??w,
30 dag pomidor??w,
1,5 ??y??ki t??uszczu (smalec),
3 ??y??ki mÄ?ki,
marchew,
pietruszka,
cebula,
kawa??ek kapusty w??oskiej,
s??l,
przyprawa do zup,
pieprz,
papryka,
ziele angielskie,
naÄ? pietruszki |
Umyte, obrane i op??ukane warzywa oraz ziemniaki pokrajaÄ? w kostkÄ?. Warzywa ugotowaÄ? w piÄ?ciu szklankach wody. Gdy bÄ?dÄ? miÄ?kkie, dodaÄ? ziemniaki, ugotowaÄ?, nastÄ?pnie do??o??yÄ? przetarte pomidory. SporzÄ?dziÄ? jasnÄ? zasma??kÄ? z t??uszczu i mÄ?ki z cebulÄ?, dodaÄ? do zupy, zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku, posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki.
|