Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa mleczna "jagie??ka"

2 I mleka,
10 dag kaszy jaglanej,
cukier,
s??l,

Zacierki:
10 dag mÄ?ki,
jajo
KaszÄ? op??ukaÄ?, sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, zalaÄ? dwiema szklankami wody i ugotowaÄ? na miÄ?kko. Z mÄ?ki, jaja i wody przygotowaÄ? zacierki. Gdy kasza bÄ?dzie miÄ?kka, zalaÄ? jÄ? mlekiem, wrzuciÄ? zacierki i zagotowaÄ?. Lekko pos??odziÄ? i posoliÄ? do smaku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design