Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa jagodowa

45 dag czarnych jag??d,
30 dag cukru,
szklanka ??mietany,
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej,
cukier waniliowy lub cynamon
Op??ukane jagody rozgotowaÄ? w niewielkiej ilo??ci wody, przetrzeÄ?, os??odziÄ?, dope??niÄ? wodÄ? do po??Ä?danej ilo??ci, podprawiÄ? zawiesinÄ? z mÄ?ki i wody. OstudziÄ?, dodaÄ? roztrzepanÄ? ??mietanÄ?. PodawaÄ? z domowymi kluskami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design