Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZUPA ARANZAZU Z HISZPANII

15 dag chleba,
10 ??y??ek oliwy,
4 zÄ?bki czosnku,
10 dag suchej ostrej kie??basy,
20 dag czerwonej papryki (bez sk??rki),
30 dag pomidor??w,
s??l
Chleb krajany w drobnÄ? kostkÄ? podpiec w piekarniku. Na patelniÄ? wlaÄ? oliwÄ?, wrzuciÄ? czosnek i kiedy zacznie siÄ? rumieniÄ?, prze??o??yÄ? do garnka, dodaÄ? drobno krajanÄ? kie??basÄ? i paprykÄ?. PostawiÄ? na ogniu i ogrzewaÄ? przez 2 min., ciÄ?gle mieszajÄ?c. W??o??yÄ? obrane i pokrojone pomidory. Po 5 min. dodaÄ? chleb i wlaÄ? 2 l wrzÄ?tku. OsoliÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu ok. 1 godz.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design