15 dag chleba,
10 ??y??ek oliwy,
4 zÄ?bki czosnku,
10 dag suchej ostrej kie??basy,
20 dag czerwonej papryki (bez sk??rki),
30 dag pomidor??w,
s??l |
Chleb krajany w drobnÄ? kostkÄ? podpiec w piekarniku. Na patelniÄ? wlaÄ? oliwÄ?, wrzuciÄ? czosnek i kiedy zacznie siÄ? rumieniÄ?, prze??o??yÄ? do garnka, dodaÄ? drobno krajanÄ? kie??basÄ? i paprykÄ?. PostawiÄ? na ogniu i ogrzewaÄ? przez 2 min., ciÄ?gle mieszajÄ?c. W??o??yÄ? obrane i pokrojone pomidory. Po 5 min. dodaÄ? chleb i wlaÄ? 2 l wrzÄ?tku. OsoliÄ? i dusiÄ? na ma??ym ogniu ok. 1 godz.
|