Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZUPA KASTYLIJSKA

1/2 szklanki oliwy,
10 dag szynki,
6 kromek podsuszonego chleba,
6 jaj,
3 zÄ?bki czosnku,
1 ??y??eczka sproszkowanej s??odkiej papryki,
s??l
PodgrzaÄ? oliwÄ?. WrzuciÄ? do niej siekany czosnek, a gdy podrumieni siÄ?, dodaÄ? krajanÄ? szynkÄ?. RozprowadziÄ? powoli 2 l wrzÄ?tku, posoliÄ? i ca??o??Ä? podgrzewaÄ? do wrzenia. PrzygotowaÄ? jaja sadzone. Z chleba usma??yÄ? grzanki, po??o??yÄ? na nich jaja i zalaÄ? na talerzach zupÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design