Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZUPA JARZYNOWA HISZPA??SKA

40 dag grochu,
2 karczochy,
3 du??e marchewki,
1 kg ziemniak??w,
2 pomidory,
2 cebule,
1 czosnek,
1 fasolka,
1/2 szklanki oliwy,
15 dag wÄ?dzonego boczku,
ziele lubczyku,
s??l
WlaÄ? do garnka oliwÄ?, dodaÄ? krajany w kostkÄ? boczek, jarzyny i ziemniaki, siekanÄ? cebulÄ?, pomidory oraz lubczyk. Ca??o??Ä? posoliÄ? i dusiÄ?, a?? wszystkie sk??adniki bÄ?dÄ? miÄ?kkie. DolaÄ? 2 l wody i gotowaÄ? na ma??ym ogniu przez 15 min. ZupÄ? podawaÄ? bardzo gorÄ?cÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design