Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z jab??ek

70 dag jab??ek (kwa??ne odmiany)
??y??eczka otartej sk??rki cytrynowej
2 ??y??ki cukru
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
bita ??mietana
Jab??ka pokrajaÄ? w ??semki usunÄ?Ä? gniazda nasienne, zalaÄ? wodÄ? (1 I), dodaÄ? cukier oraz sk??rkÄ? cytrynowÄ? i gotowaÄ?. Gdy jab??ka bÄ?dÄ? miÄ?kkie, przetrzeÄ? je przez sito i zagotowaÄ?, dodajÄ?c dok??adnie rozmieszanÄ? w ma??ej ilo??ci zimnej wody mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?. ZupÄ? kt??rÄ? podaje siÄ? na gorÄ?co, przybraÄ? "czubem" z bitej ??mietany. Osobno podaÄ? sucharki lub grzanki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design