Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
GÄ?sty ??ur (kaerakile)

50 dag mÄ?ki owsianej lub p??atk??w owsianych
kromka czarnego chleba
2 ??y??ki cukru
2 ??y??ki mas??a
s??l
MÄ?kÄ? owsianÄ? lub p??atki oraz chleb zalaÄ? 2 I ciep??ej wody, zamieszaÄ? i odstawiÄ? na dobÄ? w ciep??e miejsce, aby mieszanina zakis??a. Po tym czasie przecedziÄ? przez gazÄ?, wlaÄ? do garnka, dodajÄ?c cukier oraz trochÄ? soli i gotowaÄ? na bardzo ma??ym ogniu, a?? masa zgÄ?stnieje. PodawaÄ? na gorÄ?co z topionym mas??em lub na zimno - jak kisiel - polewajÄ?c zimnym mlekiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design