Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
GÄ?sta zupa z ??ytniej mÄ?ki

1,5 szklanki grubo zmielonej ??ytniej mÄ?ki
2 ??y??ki mas??a
szczypta soli
szklanka bitej
s??odkiej ??mietanki
p???? szklanki konfitur
ZagotowaÄ? 3 I wody z dodatkiem mas??a i soli. Powoli, cienkÄ? stru??kÄ? wsypaÄ? mÄ?kÄ? ??ytniÄ? i - ciÄ?gle mieszajÄ?c - gotowaÄ?. Powinno siÄ? uzyskaÄ? konsystencjÄ? rzadkiego kisielu. PodawaÄ? na gorÄ?co z bitÄ? ??mietanÄ? i konfiturami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design