Ma??y kalafior
20 dag fasolki szparagowej
p???? szklanki zielonego groszku
2 marchwie
2 du??e ziemniaki
??y??ka ugotowanego, posiekanego szpinaku
2 szklanki mleka
2 ??y??ki mÄ?ki
2 ??y??ki mas??a
natka pietruszki
s??l |
ZagotowaÄ? 3 szklanki osolonej wody, dodaÄ? podzielony na r????yczki kalafior, pokrajanÄ? na talarki marchew, pokrajane w kostkÄ? ziemniaki i fasolkÄ? szparagowÄ?. GotowaÄ? 20 min, po czym dodaÄ? zielony groszek i gotowaÄ? dalej, a?? jarzyny bÄ?dÄ? miÄ?kkie. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? z zimnym mlekiem, dodaÄ? do zupy razem ze szpinakiem i zagotowaÄ?. Po zdjÄ?ciu z ognia dodaÄ? mas??o i posiekanÄ? pietruszkÄ?.
|