Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa jarzynowa

Ma??y kalafior
20 dag fasolki szparagowej
p???? szklanki zielonego groszku
2 marchwie
2 du??e ziemniaki
??y??ka ugotowanego, posiekanego szpinaku
2 szklanki mleka
2 ??y??ki mÄ?ki
2 ??y??ki mas??a
natka pietruszki
s??l
ZagotowaÄ? 3 szklanki osolonej wody, dodaÄ? podzielony na r????yczki kalafior, pokrajanÄ? na talarki marchew, pokrajane w kostkÄ? ziemniaki i fasolkÄ? szparagowÄ?. GotowaÄ? 20 min, po czym dodaÄ? zielony groszek i gotowaÄ? dalej, a?? jarzyny bÄ?dÄ? miÄ?kkie. MÄ?kÄ? rozmieszaÄ? z zimnym mlekiem, dodaÄ? do zupy razem ze szpinakiem i zagotowaÄ?. Po zdjÄ?ciu z ognia dodaÄ? mas??o i posiekanÄ? pietruszkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design