2 m??ode czerwone buraczki razem z li??Ä?mi
szklanka ??mietany
2 ??wie??e og??rki
3 jajka
pÄ?czek szczypiorku
natka pietruszki
pÄ?czek koperku
2 I kwasu chlebowego |
Buraczki starannie umyÄ?, obraÄ? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Przed zako??czeniem gotowania w??o??yÄ? pokrajane li??cie i ??odygi. MiÄ?kkie buraczki pokrajaÄ? na drobne paseczki, w??o??yÄ? do ok.1,5 szklanki wywaru z li??Ä?mi i ??odygami, ostudziÄ?. WlaÄ? kwas chlebowy, dodaÄ? drobno pokrajane, obrane og??rki, jajka na twardo pokrajane w kostkÄ? i drobno posiekanÄ? zieleninÄ?. ?šmietanÄ? rozprowadziÄ? ma??Ä? ilo??ciÄ? zupy, bardzo dok??adnie wymieszaÄ? i wlaÄ? do garnka. Do ch??odnika podawaÄ? gotowane ziemniaki, suto posypane posiekanym zielonym koperkiem.
|