Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik starolitewski

2 m??ode czerwone buraczki razem z li??Ä?mi
szklanka ??mietany
2 ??wie??e og??rki
3 jajka
pÄ?czek szczypiorku
natka pietruszki
pÄ?czek koperku
2 I kwasu chlebowego
Buraczki starannie umyÄ?, obraÄ? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Przed zako??czeniem gotowania w??o??yÄ? pokrajane li??cie i ??odygi. MiÄ?kkie buraczki pokrajaÄ? na drobne paseczki, w??o??yÄ? do ok.1,5 szklanki wywaru z li??Ä?mi i ??odygami, ostudziÄ?. WlaÄ? kwas chlebowy, dodaÄ? drobno pokrajane, obrane og??rki, jajka na twardo pokrajane w kostkÄ? i drobno posiekanÄ? zieleninÄ?. ?šmietanÄ? rozprowadziÄ? ma??Ä? ilo??ciÄ? zupy, bardzo dok??adnie wymieszaÄ? i wlaÄ? do garnka. Do ch??odnika podawaÄ? gotowane ziemniaki, suto posypane posiekanym zielonym koperkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design