50 dag rybich ??b??w
3 ??y??ki oleju
p???? szklanki ??mietany
??y??ka pasty pomidorowej
2 cebule
2 kiszone czerwone buraczki
marchew
pietruszka
seler
por
pÄ?czek zielonego kopru
s??l |
Z rybich ??b??w usunÄ?Ä? skrzela i oczy, zalaÄ? wodÄ? (1,5 I), dodaÄ? obranÄ? i umytÄ? w??oszczyznÄ?. GotowaÄ? na wolnym ogniu 30-45 min. Wywar przecedziÄ?, jarzyny zu??yÄ? do innych cel??w. Kwaszone buraczki zetrzeÄ? na grubej tarce jarzynowej i zagotowaÄ? w wywarze. Na patelni rozgrzaÄ? olej, podsma??yÄ? startÄ? na tarce surowÄ? marchew i posiekanÄ? cebulÄ?, dodaÄ? do barszczu, osoliÄ? do smaku, przyprawiÄ? pastÄ? pomidorowÄ? i ??mietanÄ?, wsypaÄ? posiekany koper. PodawaÄ? z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.
|