Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Barszcz ??ledziowy

Du??y solony ??led??
gar??Ä? suszonych borowik??w
2 czerwone buraczki
2 ??y??ki oleju
2 ma??e cebule
s??l
Borowiki umyÄ? i namoczyÄ? na noc w 2 I zimnej wody. Rano, w tej samej wodzie, ugotowaÄ? grzyby do miÄ?kko??ci. Do gorÄ?cego wywaru dodaÄ? oczyszczonego i sfiletowanego ??ledzia i gotowaÄ? jeszcze przez 5 min. Buraczki op??ukaÄ? i ugotowaÄ? w ??upinach. Po ostudzeniu obraÄ?, zetrzeÄ? na jarzynowej tarce i dodaÄ? do wywaru. Na rozgrzanym oleju podsma??yÄ? drobno posiekane cebule, dodaÄ? do zupy i jeszcze raz zagotowaÄ?. PodawaÄ? z gotowanymi ziemniakami lub fasolÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design