Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kartoflanka z p??uckami

10 dag p??ucek
2-3 ziemniaki
cebula
2 ??y??ki ??mietany
??y??eczka kaszy jÄ?czmiennej
listek laurowy
s??l
P??ucka pokrajaÄ? na ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do 1,5 I gorÄ?cej wody i gotowaÄ? 10-15 min. OdszumowaÄ?, po czym w??o??yÄ? obrane i pokrajane ziemniaki, umytÄ? kaszÄ? jÄ?czmiennÄ?, pokrajanÄ? drobno cebulÄ? i listek laurowy GotowaÄ?, a?? kasza i ziemniaki bÄ?dÄ? miÄ?kkie. OsoliÄ?, przyprawiÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design