Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik rybny

1 kg ugotowanych ryb r????nych gatunk??w
3 ??y??ki ??mietany
2 czerwone buraczki ??redniej wielko??ci
kwaszony og??rek
1 jajko ugotowane na twardo
s??l
pieprz
1,5 I kwasu chlebowego lub buraczanego (zob. nastÄ?pne przepisy)
Buraki umyÄ?, ugotowaÄ? w ??upinach, obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce o grubych otworach. Ugotowane ryby obraÄ? ze sk??rki, usunÄ?Ä? krÄ?gos??upy oraz o??ci. Po??owÄ? kwasu chlebowego lub buraczanego zagotowaÄ? z solÄ? i gorÄ?cym p??ynem zalaÄ? buraczki. OstudziÄ?. Jajko i kwaszony og??rek pokrajaÄ? w kostkÄ?, w??o??yÄ? do przygotowanego p??ynu razem z kawa??kami ryb i drobno posiekanym, zielonym koprem. WymieszaÄ? i na kr??tko wstawiÄ? do lod??wki. PodawaÄ? z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design