Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ch??odnik rybny z czarnÄ? rzodkwiÄ?

1 kg gotowanej lub sma??onej ryby
1,5 I kwasu kminkowego lub brzozowego (zob. nastÄ?pne przepisy)
50 dag czarnej rzodkwi
p???? szklanki ??mietany
koper zielony
s??l
CzarnÄ? rzodkiew zetrzeÄ? na tarce o du??ych otworach. MiskÄ? z utartÄ? rzodkwiÄ? przykryÄ? i kilka razy potrzÄ?snÄ?Ä?, a?? stanie siÄ? miÄ?kka i prze??roczysta. GotowanÄ? lub sma??onÄ? rybÄ? pokrajaÄ? na drobne kawa??ki, w??o??yÄ? do wazy, dodaÄ? rzodkiew, zalaÄ? kwasem kminkowym wymieszanym ze ??mietanÄ? i posypaÄ? posiekanym zielonym koperkiem. PodawaÄ? z ugotowanymi m??odymi ziemniakami, suto posypanymi koperkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design