1 kg gotowanej lub sma??onej ryby
1,5 I kwasu kminkowego lub brzozowego (zob. nastÄ?pne przepisy)
50 dag czarnej rzodkwi
p???? szklanki ??mietany
koper zielony
s??l |
CzarnÄ? rzodkiew zetrzeÄ? na tarce o du??ych otworach. MiskÄ? z utartÄ? rzodkwiÄ? przykryÄ? i kilka razy potrzÄ?snÄ?Ä?, a?? stanie siÄ? miÄ?kka i prze??roczysta. GotowanÄ? lub sma??onÄ? rybÄ? pokrajaÄ? na drobne kawa??ki, w??o??yÄ? do wazy, dodaÄ? rzodkiew, zalaÄ? kwasem kminkowym wymieszanym ze ??mietanÄ? i posypaÄ? posiekanym zielonym koperkiem. PodawaÄ? z ugotowanymi m??odymi ziemniakami, suto posypanymi koperkiem.
|