Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa ogonowa

2 wo??owe ogony
porcja w??oszczyzny
1 cebula
2 suszone grzyby
10 dag przecieru pomidorowego
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
s??l
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
15 dag w??oskiego makaronu
Ogony dok??adnie oczy??ciÄ?, umyÄ?, sparzyÄ?, zalaÄ? zimnÄ? wodÄ? (1,5 I), zagotowaÄ? i zdjÄ?Ä? szumowiny. Do wrzÄ?cego wywaru wrzuciÄ? obranÄ? i umytÄ? w??oszczyznÄ? oraz umyte i pokrajane grzyby. DodaÄ? cebulÄ?, listek laurowy i ziele angielskie. Gdy ogony bÄ?dÄ? zupe??nie miÄ?kkie, przecedziÄ? wywar, dodaÄ? przecier pomidorowy wymieszany z mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?, zagotowaÄ?, osoliÄ? i przyprawiÄ? pieprzem. Ogony obraÄ? z ko??ci, miÄ?so pokrajaÄ? w kawa??eczki, marchewkÄ? - w talarki i wrzuciÄ? do zupy. PodawaÄ? z ugotowanym osobno w??oskim makaronem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design