30 dag miÄ?sa rostbefowego
po????wka niewielkiego kurczaka
30 dag zielonego groszku
porcja w??oszczyzny bez kapusty
li??Ä? laurowy
ziele angielskie
s??l
naÄ? pietruszki |
MiÄ?so i kurczaka umyÄ?, w??o??yÄ? do 2 I zimnej wody, podgrzaÄ? wolno do zagotowania i na bardzo s??abym ogniu utrzymywaÄ? w stanie wrzenia przez 40 min. Po tym czasie dodaÄ? obranÄ? i pokrajanÄ? w s??upki w??oszczyznÄ?, listek laurowy oraz ziele angielskie i dalej gotowaÄ? bardzo wolno przez 50 min; przy ko??cu w??o??yÄ? zielony groszek. MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, pokrajaÄ? w s??upki, w??o??yÄ? z powrotem do zupy, zagotowaÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. PietruszkÄ? drobno posiekaÄ? i posypaÄ? polewkÄ? przed podaniem.
|