Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z brzadu

Po gar??ci suszonych owoc??w: gruszek, ??liwek, wi??ni i jab??ek; szklanka ??mietany
2 ??y??ki mÄ?ki
cukier
s??l
Owoce umyÄ? i wrzuciÄ? do garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Lekko osoliÄ? (szczypta) i dodaÄ? ??y??kÄ? cukru. Gdy owoce sÄ? ju?? miÄ?kkie, zupÄ? zabieliÄ? ??mietanÄ? i zagÄ???ciÄ? mÄ?kÄ?. PodawaÄ? z t??uczonymi (po kaszubsku: dukanymi) ziemniakami, okraszonymi s??oninÄ?. Na ziemniakach mo??na po??o??yÄ? usma??one jajka sadzone. Zamiast zabielaÄ? ??mietanÄ? i mÄ?kÄ? pszennÄ?, mo??na zupÄ? zagÄ???ciÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?. Dodajemy w??wczas wiÄ?cej cukru - ok. 4 ??y??ek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design