Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa rybacka

Karp (ok.1 kg)
2 jajka, bu??ka (kajzerka)
2 dag mÄ?ki ziemniaczanej
2 dag kaszy manny
??y??ka mas??a
1 cebula
naÄ? pietruszki
porcja w??oszczyzny
listek laurowy
s??l
pieprz
Karpia oczy??ciÄ? sfiletowaÄ? i z g??owy, odrzuconych o??ci, ??usek i p??etw zalanych 2 I wody gotowaÄ? wywar przez 1 godz. Po tym czasie dodaÄ? obrane jarzyny, listek laurowy i gotowaÄ? jeszcze ok.1 godz. Filety rybne, cebulÄ? oraz namoczonÄ? w mleku bu??kÄ? (po odci??niÄ?ciu) przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?, dodaÄ? mas??o, mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? mannÄ?, drobno posiekanÄ? natkÄ?, bia??ka i odrobinÄ? soli. MasÄ? dobrze wyrobiÄ? i formowaÄ? z niej pulpety. GotowaÄ? je w przecedzonym wywarze. ZupÄ? "zaciÄ?gnÄ?Ä?" rozk????conymi ??????tkami i dodaÄ? pokrajanÄ? w talarki marchew.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design