Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa rybna - klasztorna

1 kg rozmaitych ryb
gar??Ä? suszonych borowik??w
??y??ka mÄ?ki
p???? szklanki ??mietany
??????tko
cebula
listek laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
por
pietruszka
kawa??ek selera
parÄ? ??y??ek soku cytrynowego
koper
s??l
Grzyby dok??adnie wymyÄ? i moczyÄ? przez noc. Do 2 I wody dodaÄ? grzyby z wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??y, oraz pokrajanÄ? w??oszczyznÄ?. GotowaÄ? 10-15 min, po czym w??o??yÄ? sprawione, umyte ryby i gotowaÄ? na ma??ym ogniu jeszcze ok.15 min. Po ugotowaniu ryby wyjÄ?Ä?, a wywar przecedziÄ?. Grzyby i jarzyny przeznaczyÄ? do innych cel??w, a wywar (je??li jest za ma??o, rozcie??czyÄ? go wodÄ?) "zaciÄ?gnÄ?Ä?" ??mietanÄ?, rozmieszanÄ? z mÄ?kÄ? i ??????tkiem i silnie podgrzaÄ?. Na koniec dodaÄ? sok z cytryny i wsypaÄ? mielone ziele angielskie. PodawaÄ? zupÄ? rybnÄ? na gorÄ?co z dodatkiem ziemniak??w z wody lub pieczywem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design