30 dag wo??owiny bez ko??ci
1 cebula
5-6 ??redniej wielko??ci ziemniak??w
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
naÄ? pietruszki
4-5 ziaren ziela angielskiego
li??Ä? laurowy
s??l |
MiÄ?so w??o??yÄ? do 2 I zimnej wody i ugotowaÄ? z dodatkiem pokrajanej cebuli. Gdy bÄ?dzie miÄ?kkie, ostudziÄ? i przepu??ciÄ? przez maszynkÄ?. W wywarze ugotowaÄ? obrane i pokrajane ziemniaki, zagÄ???ciÄ?, dodajÄ?c mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozmieszanÄ? w niewielkiej ilo??ci wywaru i zagotowaÄ?. WlaÄ? ??mietanÄ?, w??o??yÄ? zmielone miÄ?so i posiekanÄ? naÄ? pietruszki. OsoliÄ? i podawaÄ? z pieczywem.
|