50 dag wÄ?tr??bek dorsza
porcja w??oszczyzny bez kapusty
2 ??y??ki margaryny
??y??ka mÄ?ki
du??a cebula
s??l
pieprz
zielony koperek |
Do 2 I wrzÄ?cej wody w??o??yÄ? obranÄ? w??oszczyznÄ? i ugotowaÄ? z niej wywar. CebulÄ? pokrajaÄ? w kostkÄ?, przesma??yÄ? w ??y??ce t??uszczu, dodaÄ? wÄ?tr??bki i chwilÄ? sma??yÄ?. NastÄ?pnie ostudziÄ?, utrzeÄ? drewnianÄ? ??y??kÄ? na miazgÄ?, dodaÄ? do przecedzonego wywaru, podprawiÄ? zasma??kÄ? z mÄ?ki i reszty t??uszczu dodaÄ? s??l, pieprz i posiekany koperek. PodawaÄ? z pieczywem lub grzankami z bu??ki.
|