Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa rybna ? staropolska

1 kg rozmaitych ryb
10 dag ??wie??ych borowik??w
??y??ka mas??a sok z po??owy cytryny lub sok cytrynowy
p???? szklanki ??mietany
1 ??????tko
??wie??y og??rek
pomidor
10 ziaren ziela angielskiego
korze?? pietruszki
maty seler
2 listki laurowe
2 cebule
??y??ka kapar??w lub marynowanych nasion nasturcji
s??l
Oczyszczone ryby ugotowaÄ? w osolonej wodzie, po czym wyjÄ?Ä?, usunÄ?Ä? krÄ?gos??upy i o??ci. Do wywaru dodaÄ? pokrajane jak najdrobniej seler i pietruszkÄ?, oczyszczone i pokrajane borowiki, ziele angielskie i podsma??onÄ? cebulÄ?. GotowaÄ?, a?? jarzyny zmiÄ?knÄ?. W??wczas dodaÄ? pokrajany og??rek i pomidor oraz kapary. Jeszcze chwilÄ? gotowaÄ?, wlaÄ? sok cytrynowy, w??o??yÄ? kawa??ki ryby, a zupÄ? "zaciÄ?gnÄ?Ä?" ??mietanÄ? wymieszanÄ? z ??????tkiem. PodawaÄ? bardzo gorÄ?cÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design