10 dag kaszy per??owej
50 dag ziemniak??w
1 marchew
1 pietruszka
1 cebula
1 por
2-3 kwaszone og??rki
??y??ka margaryny
p???? szklanki ??mietany
s??l
pieprz
listek laurowy
2 ??y??ki drobno posiekanego zielonego kopru
1,1/2 I wywaru miÄ?snego |
PrzebranÄ? i umytÄ? kaszÄ? zalaÄ? wrzÄ?tkiem (1,5 szklanki) i ugotowaÄ?. W wywarze miÄ?snym ugotowaÄ? obrane i pokrajane w kostkÄ? ziemniaki. Warzywa i cebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w s??upki, przesma??yÄ? na margarynie, dodaÄ? do wywaru razem z kaszÄ? i pokrajanymi w plasterki og??rkami. GotowaÄ? 10-15 min. UgotowanÄ? zupÄ? przyprawiÄ? zalewÄ? z kwaszonych og??rk??w, a nastÄ?pnie - ??mietanÄ?. Przed podaniem posypaÄ? posiekanym koperkiem.
|