Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kapu??niak z kwaszonej kapusty

50 dag miÄ?sa wieprzowego z ko??ciÄ?
60 dag kwaszonej kapusty
w??oszczyzna bez kapusty
2 cebule
??y??ka pasty pomidorowej
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mÄ?ki
??y??ka margaryny
5 dag s??oniny
4 zÄ?bki czosnku
natka pietruszki
s??l
pieprz
kilka ziaren ziela angielskiego
listek laurowy
MiÄ?so zalaÄ? 11 /2 I zimnej wody, dodaÄ? listek laurowy, ziele angielskie i ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci, po czym wyjÄ?Ä? i pokrajaÄ? na kawa??ki. Wywar przecedziÄ?. KapustÄ? odcisnÄ?Ä? z soku (sok zachowaÄ?) i pokrajaÄ? na kr??tsze kawa??ki. W??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? wywaru miÄ?snego i dusiÄ? do miÄ?kko??ci. W??oszczyznÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w cienki makaronik, dodaÄ? posiekane cebule, przesma??yÄ? na margarynie, w??o??yÄ? do garnka z duszÄ?cÄ? siÄ? kapustÄ? i gotowaÄ? razem jeszcze 15 min. Wywar miÄ?sny zagotowaÄ?, dodaÄ? miÄ?kkÄ? kapustÄ? i jeszcze chwilÄ? pogotowaÄ? razem. DodaÄ? pastÄ? pomidorowÄ?, roztarte zÄ?bki czosnku, przyprawiÄ? surowym sokiem kapu??cianym, solÄ? i posiekanÄ? zieleninÄ?. Przed podaniem podprawiÄ? zasma??kÄ? z topionej s??oniny i mÄ?ki. PodawaÄ? z kulebiakiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design