Kuchnia w??oska
200 g ry??u
120 g ??uskanej czerwonej fasoli
60 g mortadeli wÄ?trobowej
30 g wieprzowej sk??ry
30 g s??oniny
30 g mas??a
1 ??odyga selera naciowego
2 marchewki
1/4 w??oskiej kapusty
2 pomidory
1 cebula
1 szklanka czerwonego wina barbera |
Posiekane marchewki, seler, kapustÄ? i pomidory gotowaÄ? oko??o godziny razem z pokrojonÄ? sk??rÄ? wieprzowÄ? i fasolÄ? w 1 1/2 l wody. W tym czasie w drugim naczyniu podsma??yÄ? pokrojonÄ? s??oninÄ?, mas??o, drobno pokrojonÄ? cebulÄ? i mortadelÄ?. Po kr??tkim sma??eniu wsypaÄ? do rondla ry??, wlaÄ? wino i gotowaÄ?, dodajÄ?c stopniowo ugotowane wcze??niej jarzyny z wywarem. Przed podaniem na st???? odstawiÄ? zupÄ? na 4 minuty, ??eby nabra??a smaku.
|