Kuchnia w??oska
200 suchej ciecierzycy
4 ma??e kotlety wieprzowe
30 g s??oniny
1 ma??y ziemniak
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
1/2 cebuli i 1 ??y??ka posiekanej natki pietruszki
30 g tartego parmezanu
4 grzanki z chleba tostowego
s??l i pieprz |
CiecierzycÄ? moczonÄ? 24 godziny gotowaÄ? w tej samej wodzie przez 3 godziny. PokrojonÄ? s??oninÄ? sma??yÄ? w rondlu oko??o 5 minut razem z posiekanÄ? pietruszkÄ? i cebulÄ?. Do tego samego rondla w??o??yÄ? odcedzonÄ? ciecierzycÄ? i zalaÄ? 2 I wrzÄ?cej posolonej wody. Do gotujÄ?cej siÄ? zupy w??o??yÄ? wieprzowe kotlety, obrany i pokrojony ziemniak i koncentrat pomidorowy. Po 2 godzinach gotowania zupa bÄ?dzie gotowa. Ugotowane kawa??ki ziemniaka rozetrzeÄ? w celu zagÄ?szczenia zupy. PodawaÄ? z parmezanem i grzankami.
|