Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z ciecierzycy z wieprzowinÄ?

Kuchnia w??oska
200 suchej ciecierzycy
4 ma??e kotlety wieprzowe
30 g s??oniny
1 ma??y ziemniak
1 ??y??ka koncentratu pomidorowego
1/2 cebuli i 1 ??y??ka posiekanej natki pietruszki
30 g tartego parmezanu
4 grzanki z chleba tostowego
s??l i pieprz
CiecierzycÄ? moczonÄ? 24 godziny gotowaÄ? w tej samej wodzie przez 3 godziny. PokrojonÄ? s??oninÄ? sma??yÄ? w rondlu oko??o 5 minut razem z posiekanÄ? pietruszkÄ? i cebulÄ?. Do tego samego rondla w??o??yÄ? odcedzonÄ? ciecierzycÄ? i zalaÄ? 2 I wrzÄ?cej posolonej wody. Do gotujÄ?cej siÄ? zupy w??o??yÄ? wieprzowe kotlety, obrany i pokrojony ziemniak i koncentrat pomidorowy. Po 2 godzinach gotowania zupa bÄ?dzie gotowa. Ugotowane kawa??ki ziemniaka rozetrzeÄ? w celu zagÄ?szczenia zupy. PodawaÄ? z parmezanem i grzankami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design