Kuchnia wÄ?gierska
500 g wo??owiny bez ko??ci
s??l
500 g ko??ci wo??owych
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
2 cebule
li??cie selera
2 pomidory
500 g ziemniak??w
ma??a puszka koncentratu pomidorowego
2 ??y??eczki mielonej papryki
1 papryka
1-2 strÄ?ki suszonego pieprzu tureckiego
2 ??y??eczki majeranku
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??eczka kminku |
Op??ukane miÄ?so i obrane ziemniaki pokroiÄ? w kostkÄ?, pomidory i ??wie??Ä? paprykÄ? pokroiÄ? w plasterki, w??o??yÄ? ze wszystkimi innymi dodatkami do garnka nape??nionego w trzech czwartych zimnÄ? wodÄ?. GotowaÄ? (podobnie jak ros????) na ma??ym ogniu tak d??ugo, a?? miÄ?so i ziemniaki bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Przed podaniem na st???? usunÄ?Ä? ko??ci.
|