Kuchnia wÄ?gierska
54 g suszonych grzyb??w 1/2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
2 ??????tka
30 g mas??a
wywar z miÄ?sa
1 pÄ?czek zielonej pietruszki |
Grzyby umyÄ?, drobno pokroiÄ? i gotowaÄ? w wywarze z miÄ?sa a?? bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Z mas??a i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? bia??Ä? zasma??kÄ?, udusiÄ? w niej drobno posiekanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?, zasma??kÄ? dodaÄ? do zupy grzybowej i raz zagotowaÄ?. W wazie, w kt??rej zupa zostanie podana na stole, wymieszaÄ? ??????tka z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i zalaÄ? je gorÄ?cÄ? zupÄ?.
|