Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z suszonych grzyb??w

Kuchnia wÄ?gierska
54 g suszonych grzyb??w 1/2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
2 ??????tka
30 g mas??a
wywar z miÄ?sa
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
Grzyby umyÄ?, drobno pokroiÄ? i gotowaÄ? w wywarze z miÄ?sa a?? bÄ?dÄ? miÄ?kkie. Z mas??a i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? bia??Ä? zasma??kÄ?, udusiÄ? w niej drobno posiekanÄ? zielonÄ? pietruszkÄ?, zasma??kÄ? dodaÄ? do zupy grzybowej i raz zagotowaÄ?. W wazie, w kt??rej zupa zostanie podana na stole, wymieszaÄ? ??????tka z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i zalaÄ? je gorÄ?cÄ? zupÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design