Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa-krem z kapusty w??oskiej

Kuchnia wÄ?gierska
1 g????wka kapusty w??oskiej (ok. 500 g)
1 pÄ?czek koperku
40 g mas??a
odrobina pieprzu
1 ??y??ka mÄ?ki
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
s??l
2 ??????tka
KapustÄ? umyÄ? i pokroiÄ? na cienkie paski, zalaÄ? posolonÄ? wodÄ? i ugotowaÄ?. Z mas??a i mÄ?ki przyrzÄ?dziÄ? bia??Ä? zasma??kÄ?, dodaÄ? do niej posiekany koperek, zalaÄ? wywarem z kapusty i mocno zagotowaÄ?; trochÄ? przestudziÄ? i wraz z kapustÄ? przetrzeÄ? przez sito. Jeszcze raz zagotowaÄ? wszystko na ma??ym ogniu. W wazie, w kt??rej zamierzamy zupÄ?-krem podaÄ? na st????, wymieszaÄ? ??????tka z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i pieprzem i zalaÄ? gorÄ?cÄ? zupÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design