Kuchnia wÄ?gierska
1 kg ziemniak??w
3-4 pomidory
50 g t??uszczu
1 ??y??eczka mielonej papryki
1 du??a cebula
trochÄ? kminku
1 zÄ?bek czosnku
s??l
2 strÄ?ki papryki |
PosiekanÄ? cebulÄ? udusiÄ? na t??uszczu na z??oty kolor, dodaÄ? mielonÄ? paprykÄ? i roztarty czosnek, zalaÄ? wodÄ? i zagotowaÄ?. DodaÄ? s??l, pokrojone w kostkÄ? ziemniaki oraz pokrojone w plasterki strÄ?ki papryki i pomidory. Ca??o??Ä? przyprawiÄ? kminkiem i gotowaÄ? tak d??ugo pod przykryciem, a?? ziemniaki bÄ?dÄ? miÄ?kkie.
|