Kuchnia wÄ?gierska
30 g t??uszczu
s??l
1 ??y??ka mÄ?ki
szczypta cukru
1 mata cebula
4 jaja
1 ??y??eczka mielonej papryki
4 ??y??ki kwa??nej ??mietany
ocet |
Z mÄ?ki i t??uszczu przyrzÄ?dziÄ? z??otÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do niej posiekanÄ? cebulÄ?, mielonÄ? paprykÄ? i cukier. Zasma??kÄ? rozprowadziÄ? wodÄ?, posoliÄ? i gotowaÄ? 15 min. na ma??ym ogniu. Ostro??nie wbijaÄ? kolejno cztery jaja i gotowaÄ? je tak d??ugo, a?? bia??ka siÄ? zetnÄ?. PrzyprawiÄ? zupÄ? octem i przed podaniem na st???? wymieszaÄ? jÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
|