Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Debreczy??ska zupa jajeczna

Kuchnia wÄ?gierska
30 g t??uszczu
s??l
1 ??y??ka mÄ?ki
szczypta cukru
1 mata cebula
4 jaja
1 ??y??eczka mielonej papryki
4 ??y??ki kwa??nej ??mietany
ocet
Z mÄ?ki i t??uszczu przyrzÄ?dziÄ? z??otÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do niej posiekanÄ? cebulÄ?, mielonÄ? paprykÄ? i cukier. Zasma??kÄ? rozprowadziÄ? wodÄ?, posoliÄ? i gotowaÄ? 15 min. na ma??ym ogniu. Ostro??nie wbijaÄ? kolejno cztery jaja i gotowaÄ? je tak d??ugo, a?? bia??ka siÄ? zetnÄ?. PrzyprawiÄ? zupÄ? octem i przed podaniem na st???? wymieszaÄ? jÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design