Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa z jagniÄ?cia z estragonem

Kuchnia wÄ?gierska
g??owa jagniÄ?cia
1 ??y??ka mÄ?ki
2 jagniÄ?ce n????ki
2 ??????tka
2 porcje w??oszczyzny
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
1 cebula
ocet
szczypta drobno posiekanych li??ci estragonu
s??l
obsma??ony chleb
Z g??owy jagniÄ?cia zdjÄ?Ä? sk??rÄ?, dok??adnie jÄ? oczy??ciÄ? i usunÄ?Ä? t??uszcz. G??owÄ? i n????ki dok??adnie wyp??ukaÄ? i razem z w??oszczyznÄ? gotowaÄ? w osolonej wodzie. Po jakim?? czasie dodaÄ? li??cie estragonu i posiekanÄ? cebulÄ?; gdy wszystko jest miÄ?kkie, przecedziÄ?, dodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ?, przyprawiÄ? octem i zagotowaÄ?. MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci i w??o??yÄ? do zupy. Szpik podawaÄ? z obsma??onymi kromkami chleba.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design