Kuchnia wÄ?gierska
350 g baranich ??eberek
trochÄ? kminku
1 cebula
200 g fasolki szparagowej
40 g t??uszczu
200 g ziemniak??w
1 ??y??eczka mielonej papryki
1 li??Ä? laurowy
s??l
2 fili??anki kwa??nej ??mietany |
PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na rozgrzanym t??uszczu, dodaÄ? pokrajane w kostkÄ? ??eberka, mielonÄ? paprykÄ?, kminek i li??Ä? laurowy, posoliÄ? i wolno dusiÄ? pod przykryciem. Obrane ziemniaki pokrajaÄ? w kostkÄ? i razem z fasolkÄ? szparagowÄ? gotowaÄ? w osolonej wodzie w innym garnku. Gdy sÄ? prawie miÄ?kkie wlaÄ? do miÄ?sa razem z wywarem i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. DodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? i jeszcze raz zagotowaÄ?. ZupÄ? podawaÄ? gorÄ?cÄ?.
|