Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa karpacka

Kuchnia wÄ?gierska
350 g baranich ??eberek
trochÄ? kminku
1 cebula
200 g fasolki szparagowej
40 g t??uszczu
200 g ziemniak??w
1 ??y??eczka mielonej papryki
1 li??Ä? laurowy
s??l
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
PosiekanÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? na rozgrzanym t??uszczu, dodaÄ? pokrajane w kostkÄ? ??eberka, mielonÄ? paprykÄ?, kminek i li??Ä? laurowy, posoliÄ? i wolno dusiÄ? pod przykryciem. Obrane ziemniaki pokrajaÄ? w kostkÄ? i razem z fasolkÄ? szparagowÄ? gotowaÄ? w osolonej wodzie w innym garnku. Gdy sÄ? prawie miÄ?kkie wlaÄ? do miÄ?sa razem z wywarem i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. DodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? i jeszcze raz zagotowaÄ?. ZupÄ? podawaÄ? gorÄ?cÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design