Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa rybna

Kuchnia wÄ?gierska
750 g ryby (dowolnie wybranej)
s??l
2-3 marchwie
1 ??y??eczka cukru
2 pietruszki
1 ??y??ka mÄ?ki
plaster selera
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
50 g ??wie??ych grzyb??w
1 ??y??eczka mielonej papryki
1 cebula
2-3 ??y??ki octu
1 li??Ä? laurowy
30 g mas??a
szczypta pieprzu
40 g t??uszczu
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
RybÄ? oczy??ciÄ? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci w osolonej wodzie z dodatkiem octu, pieprzu i li??cia laurowego. Wywar odcedziÄ?, miÄ?so oddzieliÄ? od o??ci i u??o??yÄ? na talerzu. Cukier zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? posiekanÄ? cebulÄ? i mÄ?kÄ?, otrzymanÄ? zasma??kÄ? przyprawiÄ? paprykÄ? i zalaÄ? wywarem z ryby. W??oszczyznÄ? oczy??ciÄ?, pokroiÄ? wzd??u?? na cienkie paski, podobnie postÄ?piÄ? z grzybami; wszystko udusiÄ? lekko w ma??le dodaÄ? do zupy i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Przed podaniem w??o??yÄ? do zupy kawa??ki ryby, jeszcze raz zagotowaÄ? i wlaÄ? do wazy na kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design