Kuchnia wÄ?gierska
200 g ??wie??ych grzyb??w (dowolny gatunek)
1 pietruszka
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
30 g mas??a
1/2 fili??anki kwa??nej ??mietany
2 ??y??eczki mÄ?ki szczypta mielonej papryki
1/2 cebuli
3 ??y??ki ry??u
2 marchwie wywar z miÄ?sa |
Grzyby oczy??ciÄ?, starannie umyÄ?, drobno pokroiÄ?. CebulÄ? posiekaÄ?, marchew i pietruszkÄ? pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, wszystko udusiÄ? na ma??ym ogniu, opr??szyÄ? mÄ?kÄ? i mielonÄ? paprykÄ?, i zalaÄ? wywarem z miÄ?sa. Przed zagotowaniem dodaÄ? dobrze op??ukany ry?? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. PrzyprawiÄ? do smaku kwa??nÄ? ??mietanÄ? i drobno pokrajanÄ? natkÄ? pietruszki.
|