Kuchnia wÄ?gierska
150 g wÄ?dzonego boczku
2 pietruszki
150 g wo??owej wÄ?troby
plaster selera
500 g ko??ci cielÄ?cych
1 kalarepa
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
kilka ziarenek pieprzu
3 marchwie
s??l |
WÄ?dzony boczek pokroiÄ? na wÄ?skie plasterki i w??o??yÄ? do garnka. U??o??yÄ? na nim warstwÄ? drobno pokrojonej wÄ?troby, jako trzeciÄ? warstwÄ? ko??ci; przykryÄ? wszystko pokrojonÄ? w krÄ???ki w??oszczyznÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu, a?? plasterki boczku zarumieniÄ? siÄ? na z??oty kolor. Wtedy zawarto??Ä? garnka zalaÄ? wodÄ?, posoliÄ?, dodaÄ? ziarenka pieprzu i pÄ?czek zielonej pietruszki w ca??o??ci i gotowaÄ? ok. 2 godz.
|