Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Zupa malinowa surowa

Kuchnia wÄ?gierska
500 g malin
1 ma??a fili??anka s??odkiej ??mietany
150 g cukru pudru
groszek ptysiowy
Owoce starannie umyÄ? i dok??adnie odsÄ?czyÄ?, potem prze??o??yÄ? je do porcelanowej lub kamiennej miski, posypaÄ? cukrem i trzymaÄ? pod przykryciem 3-4 godz. NastÄ?pnie dolaÄ? s??odkÄ? ??mietanÄ? i wymieszaÄ? jÄ? z owocami. WstawiÄ? zupÄ? do lod??wki i podawaÄ?, kiedy bÄ?dzie zupe??nie zimna, z groszkiem ptysiowym. W ten sam spos??b przyrzÄ?dziÄ? mo??na zupÄ? z porzeczek lub czarnych jag??d.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design