Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Fasol??wka pikantna 50 min

Kuchnia z szybkowaru
50 dag ko??ci,
1 pÄ?czek w??oszczyzny,
0,5 szklanki suchej, uprzednio namoczonej na noc fasoli,
2-3 kartofle,
1-2 og??rki kiszone,
1 ??y??ka t??uszczu,
1-2 strÄ?ki papryki (mo??e byÄ? konserwowa),
5 dag kie??basy,
1 zÄ?bek czosnku,
1 ??y??ka mÄ?ki,
1 I wody,
natka pietruszki;
s??l,
pieprz,
ostra papryka mielona i przyprawa do zup do smaku
Ko??ci i w??oszczyznÄ? w??o??yÄ? do perforowanej wk??adki, wk??adkÄ? umie??ciÄ? w szybkowarze, zalaÄ? 1 I wody. Pod wk??adkÄ? wy??o??yÄ? fasolÄ?. i wlaÄ? wodÄ?, w kt??rej fasola siÄ? moczy??a. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ? i pokroiÄ? w kostkÄ? kartofle i og??rki, a obranÄ? z os??onki kie??basÄ? oraz paprykÄ? pokroiÄ? w paski. Z t??uszczu i mÄ?ki zrobiÄ? bia??Ä? zasma??kÄ?. Szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? wk??adkÄ? z ko??Ä?mi i w??oszczyznÄ?. Warzywa, kie??basÄ? i zasma??kÄ? po??Ä?czyÄ? z fasolÄ?, posoliÄ?, ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? zupÄ? do smaku pieprzem, paprykÄ? i przyprawÄ? do zup. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki. WyjÄ?tÄ? w??oszczyznÄ? mo??na zu??yÄ? na sa??atkÄ? do kolacji.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design