Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka uprzednio namoczonego na noc grochu (je??li w po????wkach, to nie moczonego),
2-3 marchwie,
3-4 kartofle,
10 dag wÄ?dzonego boczku,
1 cebula,
1 I wody;
s??l do smaku |
Groch (wraz z wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??) zalaÄ? w szybkowarze wodÄ?, wrzuciÄ? oczyszczone i pokrojone kartofle i marchew. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 45 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie pokroiÄ? boczek, usma??yÄ? na nim oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? drobno cebulÄ?. Po otwarciu szybkowaru zupÄ? posoliÄ? i w??o??yÄ? usma??ony boczek z cebulÄ?. U w a g a. Kto lubi, mo??e daÄ? wiÄ?cej marchwi, zupa jest wtedy bardziej s??odka. Kartofli i marchwi mo??na nie kroiÄ?. a po otwarciu szybkowaru pognie??Ä? t??uczkiem do kartofli.
|