Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka uprzednio namoczonego na noc grochu (je??li w po????wkach ? to nie moczonego), 4-6 marchwi,
1 ??y??ka mas??a lub smalcu,
1 I wody;
s??l i przyprawa do zup,
"Jarzynka" lub "Vegeta" do smaku;
parÄ? ??y??ek oleju bezwonnego, np. sojowego,
czerstwa bu??ka na grzanki |
Groch (wraz z wodÄ?, w kt??rej siÄ? moczy??), oczyszczonÄ? i pokrojonÄ? marchew oraz t??uszcz zalaÄ? w szybkowarze wodÄ?, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie pokroiÄ? bulkÄ? w kostkÄ? o boku niej wiÄ?cej 1 cm i obrumieniÄ? ze wszystkich stron na oleju, robiÄ?c w tej spos??b grzanki. Po otwarciu szybkowaru ca??Ä? zawarto??Ä? zmiksowaÄ?, doprawiÄ? do smaku solÄ? i przyprawÄ? do zup. Przed podaniem wrzuciÄ? grzanki.
|