Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kapu??niak po alzacku

Kuchnia z szybkowaru
50 dag kiszonej kapusty,
2 du??e kartofle,
1 cebula,
10 dag kie??basy,
1 zÄ?bek czosnku,
5 dag t??uszczu,
1,5 I wody,
2-3 kostki maggi;
4-5 ziaren ja??owca,
s??l i pieprz do smaku
KapustÄ? kiszonÄ? odcisnÄ?Ä? i przep??ukaÄ? (gdy jest bardzo kwa??na - obgotowaÄ? przez 5 minut w nie solonej wodzie i odcedziÄ? lub, lepiej, dodaÄ? odpowiedniÄ? ilo??Ä? kapusty s??odkiej). W szybkowarze przysma??yÄ? na t??uszczu pokrojonÄ? kie??basÄ? oraz oczyszczonÄ? i posiekanÄ? cebulÄ?, wrzuciÄ? na to kapustÄ?, kartofle i przyprawy, zalaÄ? wodÄ? i dodaÄ? kostki maggi. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru sprawdziÄ? smak i ewentualnie dosoliÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design